Nieuws

DFM overzicht

Overloop 2015 / 2016

Financieren
De kans is groot dat u ook dit jaar door uw importeur gevraagd wordt kentekens voortijdig aan te vragen. Het kan bijvoorbeeld gaan om aan klanten verkochte auto’s waarvan de BPM per 1 januari 2016 wijzigt, tenzij de tenaamstelling nog in december 2015 gebeurt. Of om leaseauto’s waarvoor per 1 januari 2016 een hogere bijtellingsklasse geldt. Ook dit kan voorkomen worden door in december te registreren.

Klachtenprocedure DFM

Afgelopen juni heeft een groot deel van onze DFM  klanten meegedaan aan ons klanttevredenheidsonderzoek. We hebben dankzij uw mening en feedback een mooie score kunnen behalen. Uit het onderzoek zijn meerdere verbeterpunten naar voren gekomen, waaronder onze klachtenprocedure.

Column Egon van Geenhuizen

Het einde van 2015 komt hard dichterbij. Tijd dus voor een eerste overzicht. Ondanks de tegenwind in Q4 lijkt het voor u qua aantallen, marktaandelen en financiële resultaten over het algemeen een goed jaar te worden. Het economisch herstel zet door. Consumenten en bedrijven laten weer vertrouwen in de toekomst zien. En er wordt weer geïnvesteerd. Leasing, zowel BtoC als BtoB, laten hogere aantallen zien. Het komend jaar zal deze trend zich voortzetten.

Betalingen en openingstijden rond de feestdagen

Betalingen rond de feestdagen laat u bij voorkeur vóór 12.00 uur verwerken. Zo voorkomt u vertraging vanwege grote drukte op deze laatste dagen van het jaar. Meer informatie over aanlevertijden vindt u hier

In verband met nationale feestdagen zijn wij gesloten op:
•Vrijdag 25 december 2015 Eerste Kerstdag
•Vrijdag 1 januari 2016 Nieuwjaarsdag

Michiel Remigius: ‘Met DFM kunnen we snel schakelen.’

In de showroom van Martin Schilder in Alkmaar maken we kennis met Michiel Remigius, de manager finance & control voor de holding. Hij werkt er nu een jaar en we informeren naar zijn ervaringen met DFM.

Vakantieperiode

In de aanloop naar de vakantieperiode willen wij graag de betalingsbevoegdheden nog even bij u onder de aandacht brengen. Voorkom tijdig dat u geen hinder ondervindt met het opvoeren en autoriseren van betaalbestanden in de vakantieperiode. Voor eventuele aanpassingen in bevoegdheden kunt u contact opnemen met betalingsverkeer op 033-4791713 of op betalingsverkeer@dfm.nl. Wij wensen u een plezierige zomerperiode toe! 

Groene kaart

Column Justin Rolink: Het nieuwe samenwerken is oud?

De zomer komt er weer aan. Het onmiskenbare gevoel van de warmer wordende dagen en zin om erop uit te trekken. Het moment voor  reflectie waar tijdens de hectiek van de dag vaak geen tijd voor is of wordt gemaakt. De nadenker voor deze zomer is wat mij betreft samenwerken.

Autobrief 2.0: Autobelastingen, eenvoudiger belasten 2017 t/m 2020

Op 1 juni jl. is door een brede coalitie van ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen een gezamenlijk plan voor de autobelastingen gepresenteerd aan het kabinet en de Tweede Kamer.

De coalitie willen het aantal bijtelling-categorieën voor leaserijders terugbrengen van vijf naar twee.

Eenvoudiger belasten en slimmer stimuleren

Florian Minderop van MisterGreen aan het woord

Elektrisch rijden is voor veel mensen nog niet vanzelfsprekend. En een elektrische auto leasen al helemaal niet. De hoogste tijd om daar wat meer over te weten. Wij spraken met Florian Minderop van MisterGreen, de eerste leasemaatschappij in Nederland die alleen elektrische auto’s in het wagenpark heeft.

Hoe is het allemaal begonnen?

Gewijzigde alarmeisen

Voertuigbeveiliging is steeds meer gemeengoed geworden binnen onze sector. De systemen worden steeds uitgebreider en kunnen steeds meer. Door deze nieuwe technieken en nieuw verkregen inzichten zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om voertuigen nog beter te beveiligen. Deze nieuwe mogelijkheden zijn in de nieuwe keuringsnorm TT04 verwerkt. 


Per 1 januari 2015 zijn er nieuwe, vereenvoudigde klassen van toepassing. Dit zijn:
  • Klasse ‘startonderbreker’
  • Klasse ‘Alarmsysteem’
  • Klasse ‘Alarmsysteem met hellingshoekdetectie’