Nieuws

DFM overzicht

Klachtenprocedure DFM

Afgelopen juni heeft een groot deel van onze DFM  klanten meegedaan aan ons klanttevredenheidsonderzoek. We hebben dankzij uw mening en feedback een mooie score kunnen behalen. Uit het onderzoek zijn meerdere verbeterpunten naar voren gekomen, waaronder onze klachtenprocedure.

Column Egon van Geenhuizen

Het einde van 2015 komt hard dichterbij. Tijd dus voor een eerste overzicht. Ondanks de tegenwind in Q4 lijkt het voor u qua aantallen, marktaandelen en financiële resultaten over het algemeen een goed jaar te worden. Het economisch herstel zet door. Consumenten en bedrijven laten weer vertrouwen in de toekomst zien. En er wordt weer geïnvesteerd. Leasing, zowel BtoC als BtoB, laten hogere aantallen zien. Het komend jaar zal deze trend zich voortzetten.

Michiel Remigius: ‘Met DFM kunnen we snel schakelen.’

In de showroom van Martin Schilder in Alkmaar maken we kennis met Michiel Remigius, de manager finance & control voor de holding. Hij werkt er nu een jaar en we informeren naar zijn ervaringen met DFM.

Column Justin Rolink: Het nieuwe samenwerken is oud?

De zomer komt er weer aan. Het onmiskenbare gevoel van de warmer wordende dagen en zin om erop uit te trekken. Het moment voor  reflectie waar tijdens de hectiek van de dag vaak geen tijd voor is of wordt gemaakt. De nadenker voor deze zomer is wat mij betreft samenwerken.

Autobrief 2.0: Autobelastingen, eenvoudiger belasten 2017 t/m 2020

Op 1 juni jl. is door een brede coalitie van ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen een gezamenlijk plan voor de autobelastingen gepresenteerd aan het kabinet en de Tweede Kamer.

De coalitie willen het aantal bijtelling-categorieën voor leaserijders terugbrengen van vijf naar twee.

Eenvoudiger belasten en slimmer stimuleren

Florian Minderop van MisterGreen aan het woord

Elektrisch rijden is voor veel mensen nog niet vanzelfsprekend. En een elektrische auto leasen al helemaal niet. De hoogste tijd om daar wat meer over te weten. Wij spraken met Florian Minderop van MisterGreen, de eerste leasemaatschappij in Nederland die alleen elektrische auto’s in het wagenpark heeft.

Hoe is het allemaal begonnen?

Gewijzigde alarmeisen

Voertuigbeveiliging is steeds meer gemeengoed geworden binnen onze sector. De systemen worden steeds uitgebreider en kunnen steeds meer. Door deze nieuwe technieken en nieuw verkregen inzichten zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om voertuigen nog beter te beveiligen. Deze nieuwe mogelijkheden zijn in de nieuwe keuringsnorm TT04 verwerkt. 


Per 1 januari 2015 zijn er nieuwe, vereenvoudigde klassen van toepassing. Dit zijn:
  • Klasse ‘startonderbreker’
  • Klasse ‘Alarmsysteem’
  • Klasse ‘Alarmsysteem met hellingshoekdetectie’

Syntec

Voor de dealers die gebruik maken van het systeem Syntec, is er sinds eind 2014 de mogelijkheid om via dit systeem de Dealer Garantiepolis aan te melden. Op eenvoudige wijze kunt u de garantie in het systeem verwerken en krijgt u via dit zelfde systeem terugkoppeling over de aanvraag. Wij zijn ervan overtuigd dat we voor de Syntec-dealers een passende oplossing hebben gevonden waarmee het aanvragen van de Dealer Garantiepolis aanzienlijk is vereenvoudigd. Voor meer informatie over Syntec kunt u contact opnemen met de Syntec helpdesk, telefoonnummer 033-7115711.  

Taxatie opstal, huurdersbelang en inventaris

Voor uw bedrijfsvoering zijn uw pand, het huurdersbelang en uw inventaris en goederen van groot belang voor uw algehele presentatie als dealer. Voor een toereikende dekking is het van belang dat de waarde van het opstal, het huurdersbelang en de inventaris/goederen juist wordt vastgesteld. Een te lage waarde kan immers grote gevolgen hebben voor uw recht op een schade-uitkering in het geval van een schade. Om uw verzekerde bedragen te borgen is een herbouwwaardemeter, taxatie of waardebepaling essentieel. Deze biedt u meerdere jaren een garantie tegen onderverzekering.

Nieuwe website DFM, nog beter op u afgestemd.

Sinds midden maart kunt u gebruik maken van onze vernieuwde website. Met deze nieuwe look and feel willen we nog beter aansluiten op uw beleving als bezoeker van dfm.nl. Zo is de site is nu responsive: de site wordt mooi weergegeven op computer, tablet en smartphone. 

Vervolgstappen