DFM - Financieringen voor particulieren

Financieringen voor particulieren

Auto of fiets financieren of leasen?

Voor financiële producten voor particulieren werkt DFM samen met Volkswagen Pon Financial Services. Uw aanvraag voor een particuliere financiering verloopt via de website van Volkswagen Pon Financial Services. De financiering zelf wordt vervolgens ondergebracht bij DFM.

 

Uw consumptief krediet via DFM

De financiering voor het kopen van een auto brengt u onder bij DFM. U sluit met ons een contract af voor uw particuliere financiering waarbij aan u een consumptief krediet wordt verstrekt. Welke dienstverlening kunt u hierbij van ons verwachten?

  • Wij beoordelen uw aanvraag persoonlijk, vertrouwelijk en deskundig.
  • Wij berekenen uw leencapaciteit op basis van een basisnorm en een leennorm zoals vastgesteld in de Gedragscode van de Vereniging van financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Daarbij zijn wij ook verplicht om rekening te houden met voorzienbare financiële veranderingen en risico’s (zoals pensionering, gezinsuitbreiding, verlies van arbeid e.d.).
  • Wij zijn als deelnemer aangesloten bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (het BKR), gevestigd te Tiel. Wij toetsen iedere aanvraag voor een consumptief krediet bij het BKR. Tevens zijn wij verplicht ieder afgesloten krediet bij het BKR te melden en opgave te doen van achterstanden groter dan twee maanden.
  • Na goedkeuring van uw aanvraag wordt de financieringsovereenkomst opgemaakt. Indien u akkoord gaat met deze overeenkomst betalen wij de kredietsom rechtstreeks aan de dealer. Dit kan zijn de gehele aanschafprijs of een gedeelte daarvan.
  • U betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. DFM behoudt het juridische eigendom over de auto tot de laatste termijn is betaald. 

DFM geeft u geen advies over consumptief krediet. Dit product wordt u aangeboden en verstrekt op ‘execution only’ basis. Dat houdt in dat wij ervan uitgaan dat u voldoende financiële kennis heeft van het product en dat u zelf kunt beoordelen of ons product voldoet aan uw wensen en past bij uw persoonlijke financiële situatie.

U treft DFM aan in het AFM vergunningsregister onder vergunningnummer 12045409.

DFM Consumptief krediet